Liefde in tijden van corona #4 (omdat het nodig is)

liefde in tijden van corona 4 omdat het nodig is

“Stop competing, start connecting”

Tweedeling bestaat niet. Er bestaan geen kampen, behalve in gedachten. Alleen als je ervoor kiest is zwart het tegenovergestelde van wit. Alleen als je ervoor kiest staat jouw mening tegenover die van een ander. En anders zijn we gewoon mensen. Mensen van vlees en bloed. Mensen met gevoel, emoties en een eigen kijk op de wereld.

We staan niet tegenover elkaar. Alleen als je ervoor kiest om tegenover de ander te staan sta je tegenover de ander. Maar in zoveel dingen staan we naast elkaar. Zij aan zij. We staan naast elkaar in deze maatschappij. We leven naast elkaar op deze aarde. We verlangen allebei naar liefde. We willen allebei gelukkig zijn en we zijn allebei wel eens bang. Vergeten we, omdat we soms verschillende keuzes maken, dat we dezelfde zuurstof inademen en verwarmd worden door dezelfde zon?

We zijn verbonden en toch uniek. Er is niemand die er precies hetzelfde uitziet als jij. Niemand die precies hetzelfde voelt als jij en niemand die precies dezelfde ervaringen heeft als jij. Staan we daarom tegenover elkaar? Omdat jij op een andere manier solidair bent dan ik? Omdat jij geen kinderen hebt en ik wel? Of omdat jij weet hoe het is om ernstig ziek te zijn en ik niet? Kiezen we er daarom voor om tegenover elkaar te staan? Of maken we nu de keuze om onze verschillen te bundelen en voegen we ze samen tot één verhaal? We zijn verbonden en toch uniek. Eén leven, zoveel perspectieven.